Evenimente

Începand cu acest an universitar, veţi putea achiziţiona publicaţiile Editurii POLITEHNICA şi materialele promoţionale în rotunda de la parterul Bibliotecii Centrale a UPT.

Sperăm ca noua locaţie să fie mai la îndemâna cadrelor didactice şi studenţilor universităţii noastre.

În data de 15.03.2019, la Filiala din Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România, a avut parte de o nouă lansare volumul "Hodoni. Istorie si Cultură" publicat la Editura Politehnica sub semnătura profesorului Sabin Ionel. Amplul volum cuprinde şi redă, într-o formă inedită, date şi evenimente istorice sau culturale privind un sat din câmpia bănăţeană, de care se leagă numele a doi academicieni români: Vincenţiu şi Victor Babeş. Despre lucrare au vorbit documentat şi competent, distinşi oameni de culturş ai Banatului: profesorii universitari Cornel Ungureanu, Alexandru Ruja, Adrian Dinu Rachieru, Radu Păiuşan, precum şi scriitorii Veronica Balaj şi Ion Marin Almăjan.

 

Tiberiu Mureșan, unul dintre fondatorii școlii de electronică din Timișoara, a fost comemorat printr-o lansare de carte. Volumul “In memoriam Tiberiu Mureșan” a fost lansat în amfiteatrul K1 de la Centrul de Conferințe al UPT. 
 
Universitatea Politehnica Timișoara se poate mândri cu profesorii care zilnic expun studenților cunoștințele acumulate în zeci de ani de cercetare științifică. Unul dintre aceștia este profesorul Sbin Ionel. Pe lângă activitatea didactică de excepție acesta a lansat de curând o carte dedicată unui sat din Pusta Banatului, ”Hodoni. Istorie și cultură”. Deși a dispărut de pe hartă din cauza războaielor și a bolilor precum ciuma, Hodoni s-a reînființat ca sat pur românesc în anul 1785. 
 
  • Monografia 25 DE ANI DE COMUNICARE ȘI TRADUCTOLOGIE ÎN UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIȘOARA, 1993-2018;
  • Volumul ABSOLVENŢI, PROFESIONIŞI, SPECIALIŞTI. SLALOM PRINTRE EXPERIENŢE;
  • MASTERCOM – Politehnica Graduate Student Journal of Communication.

https://www.teleu.ro/Tripl%C4%83-lansare-de-carte_TeleU_1896.html